Hardewijk court opening

Vier maanden geleden was ik in Harderwijk voor het sportgala. Nu voor de opening van een nieuw halfcourt. Het was leuk dat ik de wethouder Marcel al kende. Hij zou later die dag samen met de voorzitter van basketbalclub Rebound 73 de poort openen.  

Hoewel het wat somber weer is, zijn de jongens al lekker bezig met stichting BEN (rolstoelbasketbal). We zetten alles klaar en rond 16u stromen de kinderen binnen. Ze vinden dat ik goed kan spelen en dribbelen. Ik moet lachen wanneer ik wederom word vergeleken met basketbalspeler Stephen Curry.  

Omdat het basketbalveld is omringd met gras, staat iedereen op het halfcourt. Het zorgt voor een knusse, gezellige sfeer. Met het veld vol kinderen begint de wethouder zijn openingspraatje. Hij opent het veld door een basketbal door de basket te schieten, Hij heeft een paar pogingen nodig, maar dan is het zover! Naast mijn basketbalshow zijn er verschillende workshops en spelvormen, zoals reactiespellen en luisterspellen.

Ook is er ruimte voor eigen creatieve inbreng. Dan is er een half court shot-challenge en geef ik wat balletjes weg aan degenen die raak schieten. We sluiten af met was handtekeningen en foto’s en een super leuk en oprecht gesprek met een enorm gepassioneerde Sportkunde stagiair Meed.  Volgende dag blijkt dat ik in 3 lokale kranten sta! 

https://marcojansenmedia.nl/gemeente-harderwijk/3×3-basketbal-urban-sport-uit-amerika-in-harderwijk/

https://www.harderwijksezaken.nl/nieuws/3×3-basketbalveld-is-aanwinst-voor-de-stad-nieuwe-sport-in-harderwijk 

https://www.harderwijkercourant.nl/sport/basketbal/1041182/gemeente-opent-3×3-basketbalveld-met-clinic-aan-de-parkweg-in  

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!