Sneakerness Rotterdam

Voor het derde jaar op rij heeft Showcase Basketball een mooie samenwerking gehad met Sneakerness. Eerder dit jaar in mei, hebben we in Amsterdam de volledige programmering mogen doen voor Foot Locker. Voor deze editie in Rotterdam wilden we nog grootser uitpakken dan bij de eerdere editie. In plaats van 20 vierkante meter hadden we dit jaar 100 vierkante meter tot onze beschikking. In plaats van vooraan bij de entree, hadden we dit jaar heel de foyer tot onze beschikking, oftewel de koppeling tussen de 2 grote zalen. Alle ruimte en mogelijkheden dus voor muziek, spetterende shows en leuke activiteiten.

Enkele weken van tevoren begonnen we met de programmering voor het Sneakerness weekend. Naast de vaste onderdelen -zoals de arcade en de selfie booth- wilden we extra elementen aanbieden. Met een Wheel of Fortune konden mensen aan een rad draaien voor mooie prijzen. Ook vielen er prijzen te winnen bij de schietmuur van 3m hoog en 2m breed. Doel hierbij was de basketbal zo hoog mogelijk te gooien of te schoppen. Voor de allerkleinsten was er een SB springkussen in de vorm van een basketbal, met een basket op de officiële mini-hoogte van 2.60m. Achterin de zaal, precies in het zicht bij binnenkomst, viel het knaloranje springkussen enorm op.

Ik neem jullie even mee in de voorbereidingen van zo een intensief weekend. Allereerst hebben we de organisatorische vragen zoals: wat willen we precies, wie moeten we daarvoor spreken en hoe willen we
de ruimte aankleden. Maar we hebben ook een logistieke planning. Want wát willen we allemaal meenemen, hoeveel stuks hebben we overal van nodig en hoe zorgen we ervoor dat alle spullen op tijd
daar aankomen, worden neergezet én alles tijdig wordt opgebouwd. En dan hebben we nog het personaliseren van alle jerseys en het drukwerk van de customized basketballen.

De SB-crew bestaat uit 10 personen en de beatboxer Timmeh, voormalig Nederlands kampioen. Speciaal voor hen staat er een slush-ijsmachine paraat om de dorst te lessen. Een kleine shout-out naar mijn rechterhand Ermo, is hier op zijn plaats.

Op vrijdag begint het opbouwen, wat de hele dag in beslag neemt. Om alle spullen te vervoeren hebben we naast de grote SB-bus nog een aanhangwagen gehuurd. Op zaterdag zijn we om 9.30u alweer read to go. Met ruim 7000 bezoekers is Sneakerness een druk bezocht evenement. Het is een energieke en dynamische dag. Iedereen werkt hard om de bezoekers twee onvergetelijke dagen te bezorgen. Ze mogen genieten van basketbalshows en beatbox-optredens. In het voorbijgaan stoppen jong en oud om aan het wheel of fortune te draaien, een leuke foto te maken in de selfie booth of om te proberen een high score te verbreken bij de arcade. Ook worden er kleine accessoires meegenomen, zoals powerbanks, drinkbekers, tasjes en kleine basketballetjes.

Na een explosief weekend komen we op zondagavond letterlijk tot stilstand in de file. We rijden twee keer op en neer om alle spullen terug te krijgen naar het SB experience center. Onder het genot van een pizza ploffen we op de bank om na te genieten van een zeer geslaagd weekend.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!