Sportgala 25 jaar Topsport Amsterdam

Altijd fijn wanneer blijkt dat studenten je weten te vinden. Ik word gebeld door twee enthousiaste dames van het Flowburo van ROC Amsterdam. Zij werken samen met Topsport Amsterdam om een
sportgala te organiseren voor het 25 jarig bestaan. Het wordt groots aangepakt in Velodrome Amsterdam, een grote overdekte wielerbaan. Er is een select gezelschap uitgenodigd, genomineerd
en in de prijzen gevallen. Het gaat om individuele spelers, teams en coaches. Ze zijn op zoek naar een creatieve samenwerking om er een spetterende dag van te maken.

De dag is aangebroken. Samen met mijn rechterhand Ermo, zet ik alles klaar voor de soundcheck. Het podium blijkt de dribbelende basketballen erg te absorberen, maar daar hebben we het mee te
doen. De generale repetitie helpt om te bepalen waar ik het beste kan staan. En we zetten de puntjes op de i met de productie. Het is een bijzondere set-up. Midden op het podium mag ik een show
geven, terwijl de fietsers op hun wielerbaan eromheen rijden.

Voordat het gala begint om 20 uur, eten we met de hele organisatie en alle vrijwilligers van het ROC, in een gezellig bruin café direct naast Velodrome. Om 21.30 uur word ik aangekondigd en onder luid applaus ren ik het podium op. Ook de fietsers starten en we smelten samen om een onvergetelijke show neer te zetten. Een professionele cameraploeg legt alle beelden vast en deze worden geprojecteerd op 4 grote schermen. Ik geniet ervan om mijn passie te mogen delen te midden van andere topsporters. Het is een bijzondere dag met mooie huldigingen en passend entertainment.

Na afloop word ik benaderd door een vriendelijke dame. Ze vertelt het optreden zeer bijzonder te hebben gevonden. Ze vond het vooral mooi om te zien hoe ik het publiek op subtiele wijze overal in
meenam en ze geeft me het mooie compliment dat ‘de betrokkenheid en de echtheid voelbaar was’. We praten nog wat verder en de dame blijkt een bestuurslid te zijn van NOC NSF. Ze koppelt me aan enkele oud-olympiërs die ook met sporten impact maken, overeenkomstig met mijn werkzaamheden voor ‘Basketbal Met Impact’ (BMI).

We naderen het einde van de avond. Met een led basketbal ontstaat er een leuke interactie met de dames van het rugbyteam die een mooie prijs hebben gewonnen en met enkele honkballers. Een gezellige afsluiting van een topdag met topatleten!

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!