Tilburg court opening

Dit 5de multifunctionele buitencourt in Tilburg wat door Royal Campen is aangelegd. Eigenlijk is het al een half jaar geleden in gebruik genomen. Omdat het toen herfst was vindt de officiële opening nu pas plaats. Na verschillende gesprekken met betrokken partijen zoals de buurtsport, de jongerenwerkorganisatie R-Newt, OPTIMUM ATHLETES, de gemeente en twee basketbalverenigingen: High Five en Pendragon.

Leuk weetje: dit hele initiatief is aangezwengeld door de buurtbewoner Jamie Linkels, zelf ook een fervent basketballer. De straatstenen lagen er slecht bij, het veld was gescheurd en de baskets waren kapot. Dit kon hij niet langer aan zien, dus hij schreef een artikel in het Brabants Dagblad. Hiermee trok hij de aandacht van de wijkregisseur Marja.  

Ondanks 1,5 uur vertraging kom ik Ruim op tijd aan op het basketbalveld. Ik word onthaald door de buurtsportmedewerker Tarique en met wat hulp is alles zo uitgeladen. De DJ staat al te draaien wanneer ik de spullen klaarzet voor de skills challenge. Er komen verschillende mensen vanuit de gemeente bij elkaar en ik mag een interactief interview houden met alle betrokkenen. In dit interview heb ik van alles verwerkt. Van leuke weetjes tot feitjes van wat er allemaal voor nodig is om zo een veld in elkaar te zetten. De intentie is om verbinding te laten zien met alle partijen die op het veld aanwezig zijn. Van de gemeente tot verenigingen en zelfs lokale trainers. Voor de spelopdracht staan ze in 3 verschillende hoeken en houden ze elkaars handen vast. De opdracht is dat alle spelers op het veld een lintje over zich heen moeten halen zonder de handen los te laten. Dit lintje moet vervolgens vastgeknoopt worden aan de basketbalring en wanneer er wordt gescoord is het veld officieel geopend. Het mooie is dat het team van de wijkregisseur die deze zomer met pensioen gaat, wint.  

Er is ook nog tijd voor een skills-challenge en een 3×3 wedstrijd. De jongste deelnemer -een jongen van 4 jaar- krijgt een ereprijsje, voor het meedoen op zo jonge leeftijd. Verder zijn er 2 Special Balls die ik voor de skills-challenge beschikbaar heb gesteld. Het is een gezellige dag in Tilburg, waar ik met de driving experience naartoe ben gereden.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!