BMI eind event

 Vanuit stichting BMI hebben we een jaar lang uitgekeken naar dit mooie eindevenement. Zeven scholen hebben wekelijks getraind om op een leuke, competitieve manier het jaar af te sluiten. Deze dag wordt grotendeels georganiseerd door de  2 afstuderende stagiaires van de opleiding Sport en Bewegen: Keyon en Tristan.

Natuurlijk wil iedere school het toernooi winnen en daarmee de beker. Maar het allerbelangrijkste is toch het meedoen. En omdat iedereen een winnaar is alleen al door mee te doen, krijgt iedereen een medaille. Daarbij worden er prijsjes weggegegeven voor de skills- en shooting challenge waarbij er als team een goede tijd moet worden neergezet. Vanuit SB zijn er mini basketballetjes te winnen en zweetdoekjes. Maar de belangrijkste prijs -naast de beker- is toch wel de sportiviteitsbokaal. Het mooie hiervan is dat alle scholen elkaars sportiviteit mogen beoordelen. De school tegen wie ze het fijnst hebben gespeeld, krijgt 6 punten en de school die ze het minst fijn vonden krijgt 1 punt. De winnaar van dit jaar was een samengesteld team. Begin van de dag hadden ze tegenslag en teleurstelling te verwerken gehad toen ze mogelijk door een tekort aan deelnemers niet konden deelnemen aan het toernooi. Ze werden samengevoegd en vanuit de underdogpositie vormden ze al gauw een echt team dat op een positieve manier samenwerkte. Hoewel ze elkaar tot eerder vandaag niet kenden, begonnen ze elkaar te omhelzen nadat ze gescoord hadden. Heel terecht zijn zij door alle teams genomineerd voor de sportiviteitsbokaal.  

In de pauze van het evenement wordt er voedingsadvies gegeven door een medestudent. En als de jongeren zelf niet spelen kunnen ze op het middelste veld meedoen aan shooting en skills challenges. Zo kan iedereen de hele dag bezig zijn.  

Alle coaches zijn aanwezig en ondanks het warme weer zitten ook de tribunes bomvol. We kijken naar een spannende halve finale met een verlenging en daarna naar een ontzettende spannende finale. De finale wordt met slechts 2 punten verschil gewonnen door de regerend kampioen de Oranjerie.  

Het is een zeer geslaagde dag. We krijgen presentjes van scholen, ouders en leerlingen. We maken foto’s en beantwoorden vragen. Hierbij wil ik nog een keer iedereen bedanken die zich dit hele jaar heeft ingespannen en heeft meegeholpen om dit eindevenement tot een succes te maken: coaches, scholen, ouders en natuurlijk alle kinderen!   

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!