Charlon Kloof kamp

Voor het derde jaar op rij mag Showcase Basketball gepersonaliseerde shirts en basketballen maken voor het Charlon Kloof Camp. Een basketbalkamp waarbij deelnemers de kans krijgen hun basketbal vaardigheden verder te ontwikkelen door deel te nemen aan verschillende basketbalactiviteiten en workshops, onder begeleiding van professionele coaches. Dit jaar is er voor de shirts een nieuw design gemaakt met daarop de motiverende woorden: ‘Elevate your style’. Ook het samenwerkings-teken van Showcase Basketball (SB) en Charlon Kloof Camp is erop verwerkt. Een deel van de opbrengsten gaat naar de Johan Cruyff foundation die wereldwijd impactvolle sport- en spelprojecten steunt en ontwikkelt.

Het hele kamp is onderverdeeld in drie kampen. Aan mij de eer om de jongeren net als voorgaande jaren dribbel-skills en ball-handling te leren. Ook is de SB-ballenstand weer aanwezig. De ‘SpeedBalls’ doen het altijd goed op dit soort kampen. Er wordt graag met de SpeedBalls getraind, omdat de basketballen twee keer zo zwaar zijn als normale ballen en dus perfect om je passing en ball-handling te verbeteren.

Omdat dit kamp gericht is op toekómstige topsporters, is er extra aandacht voor de ouders, zodat zij hun kind zo god mogelijk kunnen begeleiden bij de topsport. Er komt veel bij kijken. Verder is er extra aandacht voor belangrijke aspecten van topsport, zoals gezonde voeding en het ontwikkelen van een positieve mind-set. Het is belangrijk om het vlammetje in jezelf aan te houden en het écht te willen, van binnenuit. Bij topsport draait het niet (alleen) om beter zijn dan de rest, maar zoals de slogan van het Charlon Kloof Camp zegt: ‘There is only one you, be the best at it!’

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!