Flexfestival Roosendaal

 

Het tweede jaar op rij wordt dit outdoor urban festival in Roosendaal gehouden. Het is een drukbezocht event waar ik op uitnodiging van FUN4ALL een freestyle basketbal workshop mag geven en een bijbehorend optreden om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met slechts een paar basketballen. 

 

Samen met mijn oude jeugdvriend Halil, kom ik aan in Roosendaal. Het is super lekker weer en er staan al zeker vijftig jongeren op het veld te basketballen. Er hangt een gezellige sfeer. Het zonnetje schijnt, muziek klinkt door de speakers en op de muren mogen jongeren graffiti kunstwerken maken. We worden vrolijk ontvangen door Roel van FUN4ALL, die zelf ook veel basketbal workshops verzorgt. Ook oud-international Patrick Hilliman neemt een deel van de workshops onder zijn hoede. 

 

 

Roel pakt de microfoon en spoort iedereen aan om te komen kijken naar het optreden van Showcase Basketball. ‘Dit wil je niet missen!’ roept hij luid. Mensen stromen toe van de omliggende terrasjes, (gras)velden, het skatepark en het onderdeel freerunning. Onder luid gejuich en aanmoediging van een enthousiast publiek, geef ik een energieke show. Ik geniet bewust van het moment. Daarna volgt de workshop voor jong en oud. Het is een super groot veld dus we kunnen verschillende spelvormen doen. Voor ieder wat wils. 

 

Na de eerste workshop ronde kan iedereen even op adem komen. De tweede workshopronde doen we anders. De twintig jongeren mogen hun eigen freestyle maken en daarna optreden op het event. Ze vinden het spannend, maar ook geweldig! Het is een heerlijke ontspannen sfeer. Ze worden aangemoedigd door ouders, familie, vrienden en omstanders. En ik ben blij. Iedereen verdient de kans om zijn talenten te ontdekken en te stralen!

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!