Urban sportdag Zeewolde

Ik was mee als begeleider naar een 3-daags zwemkamp van mijn dochter toen er een opdracht binnenkwam die op de laatste dag van het zwemkamp zou vallen. Op slechts 20 minuten rij afstand ook nog. In goed overleg met de trainers en de andere hulpouder kon ik deze opdracht aannemen. In de vrije tijd van de kinderen kon ik een twee uur durende workshop geven op de urban sportdag van Zeewolde.

Ik kom aan op een groot plein naast een kleine haven. Overal zijn verschillende urban disciplines te vinden voor de jeugd. Denk aan panna voetbal, kickboksen, schans airbike, graffiti en basketbal. Ik loop rond met alle ballen om een plekje te vinden tussen de andere sporten en activiteiten. Dan vraagt een groepje jongeren of ze alvast een paar tricks mogen zien. Ze staan in de rij te wachten bij de fietsen. Natuurlijk voel ik me geroepen om deze jongeren blij te maken. Geen moeite, groot plezier. Ze zijn razend enthousiast en kunnen niet wachten tot ze aan de beurt zijn om te (freestyle) basketballen.

Ik mag gewoon ergens tussen alle andere activiteiten op het plein een plek zoeken. Heerlijk op een stenen ondergrond, het zonnetje in mijn gezicht en een dj die de stemming er al goed in had gekregen met zijn muziek. De dag bestaat uit vier carrousel-rondes van 30 minuten, waarin de jongeren kennis kunnen maken met 4 verschillende disciplines.

Zoals jullie inmiddels weten start ik altijd met een korte demo, oftewel een appetizer. Daarna volgen vier intensieve basketbal workshops, die heel goed wordt ontvangen. Het jongerenwerk Zeewolde bedankt me voor mijn bijdrage aan deze zeer geslaagde dag. En ik bedank het zwemkamp van mijn dochter voor hun flexibiliteit.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!