Glow In the Dark kinderverjaardag

kinderverjaardag Ongeveer twee maanden geleden werd ik gebeld door een gepassioneerde vader. Hij vertelde een groot themafeest te organiseren voor de vijfde verjaardag van zijn zoontje, die helemaal gek is van basketbal. Op social media en op mijn website zag hij wat Showcase Basketball te bieden heeft, dus hij besloot te bellen. Normaal gesproken horen kinderverjaardagen niet bij mijn repertoire, maar het enthousiasme van deze vader werkte aanstekelijk en ik vind interactie met kinderen altijd geweldig, dus ik besloot open te staan voor zijn idee. Het bleek om een groot familiefeest in Woerden te gaan met meer dan 100 genodigden, waarvan zeker 30 kinderen. We bespraken welke onderdelen vader graag wilde en last minute besloten we er een glow-in-the-dark feestje van te maken, inclusief schmink. Het moest natuurlijk wel een verjaardag worden om nooit te vergeten, een échte basketbalbeleving.

Op de betreffende dag worden we warm onthaald, alsof we elkaar al langer kennen. In hoog tempo zetten we alles klaar. Dan komen de eerste feestgangers binnen, gekleed in basketbal outfit, passend bij het thema. De kleine jarige job -gekleed in costumized Miami Heat outfit- wordt helemaal wild als hij de arcade machine ziet staan. Zijn vader heeft niet overdreven: hij schiet zeker 500 ballen op de basket. Onvermoeibaar en enorm gedreven. Met verbazing kijk ik toe, want hij schiet opmerkelijk veel ballen raak. Tot dit moment kon ik me bijna niet voorstellen dat iemand net zo van basketbal kan houden als ik, maar ik denk dat ik hem gevonden heb.

Vanaf het podium heet vader iedereen welkom. De DJ start de muziek ik word aangekondigd. De vloer is vol met blije kinderen en ouders. Vlak voor ik aftrap met een freestyle basketball show, krijg ik van een 4-jarig meisje heel schattig 1 popcorntje. De kinderen zijn razend enthousiast als ze zien wat er allemaal mogelijk is met een basketbal en ook ouders klappen fanatiek mee met de muziek. Daarna gaan we door naar de workshop, uiteraard laagdrempelig want de meeste kinderen zijn maximaal 5 jaar oud. Nadat we een uur bezig zijn geweest mogen alle kinderen op een rij staan en staan de trotse ouders met hun telefoon in de aanslag om een foto te maken van hun kind dat een draaiende basketbal op de vinger houdt. Daarna gaan we naar de gymzaal die aan het partycentrum grenst, waar we nog lekker gaan basketballen. Als verrassing zien de kinderen daar het luchtkussen staan in de vorm van en grote basketbal. Ze gillen, springen en lachen. Het is één en al blijheid en vrijheid. Ik eet nog gezellig wat mee en voer leuke gesprekken met de aanwezigen. Het was een hele leuke ervaring. Op deze manier kan ik best vaker een kinderverjaardag doen.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!