De mogelijkheid om samen met je zus in een magazine te staan, doet zich niet vaak voor. Toen ze mij belde met de vraag of ik geïnterviewd zou willen worden over mijn passie, hoefde ik dus niet na te denken. Ik voel me vereerd dat ik 3500 medewerkers mocht inspireren met mijn persoonlijke verhaal. Zeker omdat deze medewerkers dagelijks ruim 10.000 kinderen en jongeren bereiken. Maatschappelijke impact dus, daar draag ik graag aan bij. Deze maatschappelijke impact was mijn drijfveer voor het oprichten van de stichting Basketball Met Impact (BMI). Een mooie aanvulling op de freestyle basketbalshows en workshops, waar ik ook nog altijd veel voldoening uit haal.

 

Het artikel (met foto’s) beslaat vier pagina’s. Ik vertel hierin over mijn jeugd als ‘lastpak’ en de keuzes die ik heb gemaakt om mijn passie te volgen. Ik doe niet aan freestyle basketbal, ik bén een freestyle basketballer. Leuk om weer eens bewust na te denken over het pad dat ik heb bewandeld om te komen waar ik nu ben. En om te beseffen dat ik nergens liever had willen zijn. Ik zie het als een voorrecht dat ik nu in de positie ben om jongeren te inspireren en te motiveren. Om die persoon te zijn voor jongeren waar ik in mijn jongere jaren behoefte aan had. Een positief rolmodel, een motiverende spreker, een luisterend oor. Basketbal blijkt keer op keer een magisch middel. Om mensen te verbinden, om jezelf te leren kennen en om spelenderwijs te leren.

 

 

Terug naar het artikel. Ik praat gemakkelijk uren over mijn passie. Als het moet (of eigenlijk mag) vul ik gerust een heel magazine met het beschrijven van mijn drijfveren. Het artikel moest hier en daar dus worden ingekort en bijgeschaafd. Maar wat er overblijft is de kern. Basketbal is een perfect middel om kinderen en jongeren te stimuleren in hun ontwikkeling. Om ze een nuttige vrijetijdsbesteding te bieden waar ze positieve contacten kunnen opbouwen met anderen. Waar ze hun stem kunnen laten horen (of hun ‘skills’ kunnen laten zien). Zo groeit het zelfvertrouwen, het gevoel van eigenwaarde. Ik ben van plan de komende jaren nog duizenden kinderen een stapje verder te helpen!

 

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Deel deze post

Boek hier uw beleving!