I AM BASKETBALL Kamp Suriname

Iedereen die me goed kent, weet dat mijn hart in Suriname ligt. De opvoeding is mij met de paplepel ingegoten en door de jaren heen heb ik altijd op mijn manier geprobeerd iets terug te geven. Of het nu was door samen te werken voor de kampen met Arvin Slagter (ex-teamgenoot) en Charlon Kloof beide ook Surinamers, of door een luisterend oor te bieden aan iemand op een evenement, ik doe altijd mijn best voor het land, waar ik ook ga.

In mei dit jaar werd ik benaderd voor een samenwerking om het Surinaamse basketbal nieuw leven in te blazen. Vanaf het eerste moment was ik bereid om mee te werken. In Suriname spelen jongeren voornamelijk nog op buitenvelden, omdat de binnenvelden onbetaalbaar zijn. Maar op buitenvelden verslijten je schoenen drie keer zo snel. En dat is natuurlijk als je je die überhaupt kunt permitteren. De organisatie ONEsports benaderde mij na een inzamelingsactie waarbij ze meer dan 90 paar schoenen hadden verzameld. Deze wilden ze weggeven tijdens hun basketbalkamp in Suriname. Het kamp zou twee dagen duren en was bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 20 jaar. Het doel van het kamp was om jongeren de tools te geven om zelfstandig te kunnen trainen en beter te worden. Een kamp duurt slechts vijf uur, maar handvatten om beter te worden, heb je voor de rest van je leven. En die visie ondersteunen wij volledig.

Na een diepgaand gesprek met de organisatie kwam ik er al snel achter dat we dezelfde normen en waarden delen. We wilden beide een blijvende impact maken en iets teruggeven aan de Surinaamse gemeenschap. Na overleg besloot ik meer dan 40 nieuwe special balls te doneren, die in verschillende wijken, buurten en teams in Suriname zijn verdeeld.

De gedachte alleen al dat er een jongen van 11 jaar aan de andere kant van de wereld op blote voeten met Met mijn ontworpen Special Balls dribbelt, doet me oprecht zoveel deugd en bekruipt me het gevoel van dankbaarheid dat ik deze kans heb gekregen om dit terug te kunnen doen. Dit is een stap dichter bij het grotere doel: het nieuw leven inblazen van basketbal in mijn (derde wereld)land en zo kunnen bijdragen aan een stuk hoop, geloof en inspiratie. Dit is nog maar het begin van een mooie jongensdroom die steeds meer realiteit wordt! Sharing is caring en dat is precies waar ONEsports nu het voortouw in heeft genomen en wij hierin samen helpen.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!