Jubileum basketbalvereniging Leiderdorp

Tien jaar eerder stond ik ook op deze plek, bij de basketbalvereniging in Leiderdorp. Hoewel het destijds 40-jarig jubileum al indrukwekkend was, is een 50-jarig bestaan nog zeldzamer. Een paar maanden geleden gingen we in gesprek over de invulling van deze bijzondere dag. Ik kreeg volledige creatieve vrijheid. Ik ben dankbaar dat ik hier opnieuw een mooie dag mag verzorgen en dat ik zelfs 10 jaar na dato weer on top of mind kwam bij Simone.

We starten de dag met een fun-workshop voor de jongste kinderen, bijna 50 enthousiaste kinderen komen rond 13:00 uur de zaal binnen gestormd. Gevolgd door een skills-challenge. Verschillende organisaties hebben mooie prijzen te beschikking gesteld. Vanuit Showcase Basketball zijn er Special Balls te winnen, evenals sokken en popsockets. Daarna is er een skills-workshop voor jongeren van 14 tot 18 jaar. Hierop volgt een shooting-challenge. Iedereen heeft één minuut de tijd om de bal zo vaak mogelijk in de basket te gooien. De kunst om zo snel mogelijk achter je bal aan te gaan en tactisch een nieuwe plek te vinden. Er zijn 1 , 2, 3, 4, 5 en zelfs 6 punters te verdienen. De 5 punters zijn een shot van de middenlijn en de 6 punters van achter de basket. Ook hier kon ik het niet laten om de creatieve en freestyle gedachten even de vrije loop te laten en met succes! Door de microfoon moedig ik iedereen met naam en voortgang van de punten luid aan. Prijzen worden uitgereikt en de wethouder spreekt zijn dank uit aan de basketbalclub in de kantine.

Voor de afsluiting van het middagprogramma geef ik een freestyle basketballshow. Ruim 150 mensen stromen toe vanuit de kantine, kleedkamers en andere plekken. Mensen glimlachen, fluiten en klappen. Ik maak de show compleet door de basketbal te spinnen op de kinderen hun vingers. En omdat dit zo enthousiast ontvangen wordt, volgen ook brillen, schoenen en andere voorwerpen die mensen op dat moment voorhanden hebben. 

Dan is het tijd voor een 3×3 toernooi door de senioren. Het is een vol dagprogramma dat wordt afgesloten met een feestavond. Ik word bedankt met mooie woorden en ik overhandig de voorzitter van de club een lederen Special Ball met daarop gegraveerd: ‘BV Leiderdorp 50 jaar’. De bal wordt niet meer weggegeven maar als eigen trofee bewaart op een mooie plek in de prijzenkast en zal af en toe worden gebruikt bij het opgooien van de bal bij de start van wedstrijden of andere bijzondere momenten. 

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!