Utrecht Sportgala

Ik mag mijn nieuwe led show laten zien op het sportgala van Utrecht dat gehouden wordt in het Koningin Beatrixtheater. Deze led lichten show heb ik slechts één keer eerder laten zien bij het sportgala in Zoetermeer. Omdat er veel tijd zit in het maken van de visuals, de speciale effecten, de led-kleding en ballen, wil ik het laten vastleggen op camera. Samen met vriend en oud-international Vincent Krieger rij ik naar Utrecht. Onderweg lachen we om oude herinneringen.

In de lobby staat de DJ al klaar en zijn er ook allerlei spellen klaargezet voor de jongere gehuldigden, zo hebben zij voorafgaand aan het sportgala zelf ook een feestje. Om 16.30 uur start de generale repetitie in het mooie theater waar straks 1000 man publiek zal zitten. Indrukwekkend om vanuit de stilte van dat grote theater de stage te checken. Zoals bij elke show zijn er uitdagingen. In dit geval is dat een tapijt, waar basketballen niet op stuiteren en het podium is niet bepaald diep. Met de backlight lampen kunnen we bepaalde accenten verlichten.

Na de generale repetitie is er tijd om even te eten. De maaltijd is goed verzorgd. Achter de schermen klets ik nog leuk met een getalenteerde zangeres en haar vader en ook met de presentatrice van de avond. Dan wordt de avond geopend met spectaculaire filmpjes en huldigingen.

Dan is mijn moment aangebroken. De zaal is stil, de lichten staan uit en de beamer aan. Verstand op nul, gevoel maximaal aan. In dat moment is erniets anders dan energie en gevoel. Het publiek begint al te juichen bij de eerste stappen die ik met mijn led schoenen op het podium zet. Mijn kleding knippert aan en uit en de visuals op het grote scherm achter mij ondersteunt iedere beweging die ik maak. Ik zet de led zonnebril op, tik de bal aan dan is het 5 minuten SHOWTIME! Iedereen gaat op in de beleving. Af en toe klinkt er een kreet van spanning en na afloop mag ik een luid gejuich en geklap in ontvangst nemen.

Na afloop worden alle gehuldigden ontvangen in de lobby. Ik loop naar beneden om de organisatie te bedanken. Onderweg word ik overladen met mooie woorden. Mensen willen weten wie de backdrops en visuals had gemaakt en ze zijn verbaasd te horen dat het mijn eigen creatie is. Het is een hartverwarmend gevoel. Dan zie ik een groep kinderen en kan ik het natuurlijk niet laten om ze uit te
dagen om wat tricks te laten zien. Ik geef wat kleine balletjes weg voor hun creativiteit. En we draaien wat led ballen op vingers, bierflesjes en glazen. Het was een zeer geslaagde avond waar ik met veel plezier op terug kijk.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!