Glow in the dark Tilburg

Al ruim een half jaar ben ik voor het Gamechangers project regelmatig in Tilburg. Deze keer ben ik in een grote nieuwe sporthal in Drieburg vanwege het tweedaagse eindevenement dat georganiseerd wordt door de gamechangers. Hier zijn maanden van afstemming met de feestcommissie aan voorafgegaan. Uiteraard ben ik ondersteunend aanwezig geweest, naar het is aan de jongeren zelf geweest om dit eindevenement vorm te geven.

Bij een glow in de dark evenement is het altijd de vraag hoe donker je de ruimte kan krijgen. De ramen worden afgeplakt en in de ochtend beginnen we al met het klaarzetten van rookmachines, laserlichten, statieven met camera’s, basketballen, schmink en nog veel meer spullen. Gelukkig zijn er ook vrijwilligers om de gamechangers hierbij te ondersteunen.

Op twee velden wordt ieder uur een nieuwe groep van 50-60 jongeren ontvangen. Na de warming up leren ze basketball skills. Daarna is er ruimte voor eigen invulling van de jongeren, in dit geval pickups. ER wordt gerouleerd volgens zelfgemaakte schema’s en ik assisteer waar nodig. We genieten van de old skool muziek van DJ Millie, een legende die alle hiphopnummers draait waar ik 21 jaar geleden al mee optrad. De sfeer zit er goed in, het is puur genieten. Ook de ouders op de tribune genieten mee. Jong en oud is in de weer met schmink en er verschijnen de mooiste glow in de dark kunstwerken op de gezichten. We geven ook wat leuke prijsjes weg aan de winnaars van de challenges.

De dag erna is er ook een leuke invulling bedacht voor het MDT project ‘Jij bepaalt’. Het scheelt tijd met opbouwen, omdat we veel glow in de dark spullen hebben mogen laten staan van de vorige dag. Ook deze dag zijn de jongeren mega enthousiast. Na een gezamenlijke warming up doen we een skills challenge waarbij de tijden officieel worden bijgehouden. Uiteraard zijn er ook nu mooie prijzen te winnen. Ik mag de dag afsluiten met een spetterende show. Gevolgd door handtekeningen en foto’s.

We sluiten de succesvolle tweedaagse af met de mooie boodschap dat hard werken loont. Wanneer je ergens in gelooft, je inzet en positief bent kan je veel bereiken in het leven. Als je benieuwd bent
geworden naar het glow in de dark evenement, kijk dan op de website onder Specialty events.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!