Junis kinderopvang

In samenwerking met Junis kinderopvang en BVA Tigers, heb ik al vaker workshops gegeven. Ik word nu gebeld door een projectmanager van de kinderopvang die sport meer wil promoten in de vakanties. Basketbal wint in toenemende mate aan populariteit. Helaas is er een landelijk probleem met tekorten aan sporthallen. Junis kinderopvang wil daarom een dag organiseren voor 18 teams. Er blijkt iets mis te zijn gegaan met de aanmeldingen, waardoor een totaal van 30 teams zich heeft aangemeld. Met wat passen en meten is er uiteindelijk plek gemaakt voor 24 teams. Het belooft een volle dag te worden.

Djonny en Dimme -twee 3de jaars stagiares van de opleiding Halo- gaan mee naar deze teamplayer stagedag. Alle basketballen zijn opgepompt en alle materialen voor de challenges zijn klaargelegd. We vertrekken al vroeg naar Alphen. Eenmaal aangekomen om 10.30 uur zetten we alles klaar en maken we kennis met de mensen op locatie. Enkele stagiaires hebben al spelelementen voor ons klaargezet, zodat we de kinderen spelenderwijs vaardigheden kunnen leren. Van 11 tot 14 uur hebben we non stop iedere 25 minuten een groep van 50-60 leerlingen te begeleiden. In totaal hebben we 6 groepen, oftewel ruim 300 leerlingen. We delen ook nog kleine balletjes uit aan de kinderen die niet hebben gewonnen, maar wel opvielen met hun sportiviteit of door hun inzet. Het is bedoeld om ze een hart onder de riem te steken en het wordt goed ontvangen.

Geheel passend bij de freestyle gedachte laten we ontstaan wat er komt, ook wanneer docenten salsa beginnen te dansen. We liften mee op de energie die er ontstaat wanneer je mensen vanuit passie en enthousiasme betrekt.

Meestal start ik met een demo, maar omdat de kinderen al lang hebben moeten wachten hebben we deze verschoven naar het eind. Bij het eind aangekomen vraag ik eerst een groot applaus voor de organisatie en de vrijwilligers. Dan geef ik een korte show onder luid applaus van de kinderen die met verbaasde blikken stonden toe te kijken, omdat ze tot dat moment niet wisten wat mijn achtergrond was. De 45 minuten daarna sta ik handtekeningen uit te delen op ballen, handen, schoenen, tassen en kleding. Ik word bijna platgedrukt door het enthousiasme van de kinderen. Heerliijk!

Mijn dank gaat uit naar de enthousiaste kinderen, de organisatie en naar Djonny en Dimme die me hebben geholpen deze dag in goede banen te leiden.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!