Aftrap MDT Streetwise – LSR

Op het Einstein Lyceum in Rotterdam is het tijd voor de eerste officiële aftrap van het project MDT (maatschappelijke Diensttijd). We verzorgen deze dag met verschillende partijen die al actief zijn op deze school en bij elkaar gebracht zijn door jongerencoach Lemuel. De jongeren die deelnemen volgen de opleiding Leider Sportieve Recreatie (LSR).  

De aftrap wordt gedaan door de maatschappelijke organisatie Cult North. Ze hebben een inspirerende tekst geschreven over de in volksmond “urban sports” die wordt voorgelezen. Er wordt uitgelegd wat de eigenlijke essentie is van wat men tegenwoordig urban sports noemt en wat dus eigenlijk een creatieve uitingsvorm is om jezelf te laten zien en horen zoals je wilt en bent. Creatief en gepassioneerd, op een manier die bij jou past. Dan mag ik de mooie woorden tot leven laten komen in een freestyle basketbalshow. Gevolgd door een workshop aan ongeveer 20 jongeren die interesse hebben in het MDT-project. De sfeer komt er al snel goed in, ook al staat de muziek iets zachter vanwege schoolexamens die gelijktijdig plaatsvinden. Altijd mooi om de drive van de jongeren te zien en weer een nieuwe lichting MDT’ers te mogen verwelkomen.

Aanvullend heb ik het genoegen om eindelijk een icoon uit de hiphop scene en breakdance wereld in levende lijven te ontmoeten Paolo Nunes, wereldkampioen breakdance uit 1986 en één van de pioniers van breakdance in NL. 

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!