Art Court shoot

Voor tv-programma Tiki Taki Touzani mocht ik een mooie samenwerking aangaan. Het ging om een shoot op het Art Court voor NPO-3. Freestyle voetballer Soufiane Touzani stal de show samen met Quilindschy Hartman, de linksback van Feijenoord die in 2023 zijn debuut maakte in het Nederlands Elftal. Hij wordt gezien als één van de beste verdedigers van dit moment, dus ze wilden hem
betrekken bij de challenges die georganiseerd zouden worden door heel Rotterdam. Omdat het een voetballer is leek het de organisatie leuk als hij een challenge zou doen tegen een basketballer. Touzani en ik gaan way back, van vroeger toen wij nog samen op het podium stonden.

Er is dan ook direct een leuke vibe. De camera’s staan klaar en we geven wat korte interviews. Daarna oefenen we met wat tricks en skills om te kijken hoe goed zijn hand-oogcoördinatie is. Touzani doet zelf ook mee met de tricks. Er worden wat leuke plaatjes geschoten van een spinnende basketbal op de rits van het trainingspak van Quilindschy, gewoon om even iets geks te doen. Daarna laat ik hem zien hoe je het beste de basketbal kan schieten. Voor de sensatie spelen we 1 tegen 1 een wedstrijdje. Hieraan is duidelijk te zien dat verdedigen er anders aan toe gaat bij basketbal dan bij voetbal, waar je zowel met je handen als je voeten mag verdedigen. Quilindschy geeft van tevoren aan dat hij 2 dingen wil voorkomen, namelijk: zich omdraaien om de bal te zoeken en dat de bal door zijn benen gaat. Hoewel zijn eerste voornemen is gelukt, gaat de bal al vrij snel toch door zijn benen heen. Als een echte sportman vat hij dit sportief op.

Als final shot wordt er een mooie close-up gemaakt van een spinnende basketbal op de zonnebril van Quilindschy. En natuurlijk wilde ik niet met lege handen aankomen, dus ik heb een gepersonaliseerde basketbal voor hem gemaakt, in de kleurstelling van Feijenoord (rood, zwart, wit). Heel leuk te horen dat de basketbal een mooi plekje krijgt in zijn nieuwe huis. Hoewel Quilindschy een échte voetballer is, denk ik toch dat we een basketbal fan erbij hebben. Het was een leuke en productieve dag en de uitzending zal eind april 2024 op tv worden uitgezonden, stay tuned!

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!