NL- Griekenland kwalificatiewedstrijd EK

Het is René Vlaanderen -de marketing manager van de Nederlandse basketbal bond- die mij vraagt een freestyle basketbalshow te geven in de halftime van de kwalificatiewedstrijd voor het EK. De wedstrijd
Nederland tegen Griekenland wordt gespeeld in de sportcampus van Den Haag, mijn thuisstad. Volgens René mag ik deze wedstrijd daarom niet missen. Het is een unicum voor een interland: alle 4000 tickets zijn uitverkocht.

De spannende dag is aangebroken. Om 16.30 uur is het tijd voor de stage check, met de bekende DJ Ruud Haamke. Ik heb meerdere kleine giveaway balletjes -mijn visitekaartjes- opgepompt om het publiek in te gooien. We hebben afgesproken dat de cheerleaders een baan maken van de basketballen. Dan is het zover! De host -de bekende Vincent Krieger- kondigt mij aan en onder luid applaus van een volle zaal ren ik het veld op. Het is een magisch moment. Ik geniet intens van de positieve energie die van de 4000 toeschouwers af spat.

Ik kom terug in de kleedkamer en op mijn telefoon zie ik tientallen foto’s, filmpjes en berichten van vrienden en bekenden die in het publiek zaten. De sfeer zat er goed in en het was een hele spannende wedstrijd. Helaas verloof Nederland met slechts 2 punten van het sterke Griekenland. Maar ik heb genoten van de dag. Ik heb mijn passie mogen delen met een vol stadion met internationale allure. Het voelde als thuiskomen.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!