Sneakerness

Het is de vierde keer Sneakerness voor Showcase Basketball. We hebben twee keer in Rotterdam gestaan en nu voor de tweede keer in Amsterdam. Vorig jaar stonden we er met een basketveld (een activatie van Footlocker) en een eigen stand. Dit jaar hebben we een mooie plek op het Horecaplein én op de Foodcourt, waar we voor het eerst staan met onze driving experience.  

Met dit soort grote evenementen starten we al dagen van tevoren met het draaiboek en het klaarzetten van alle spullen. Op vrijdag rijden we met twee auto’s naar Amsterdam en beginnen we het weekend met een opbouwdag. Op zaterdagochtend zijn we om 10 uur alweer aanwezig om de puntjes op de i te zetten voordat de beurs opengaat. Voor de driving experience betekent dit concreet: het plaatsen van op maat gemaakte spiegels die een ruimtelijk gevoel geven in de bus en het ophangen van speciale doeken die zorgen voor een sfeervolle selfie-achtergrond. Dit wordt gedaan door twee Teamplayers in spé. Hoewel hun traject pas in september van start gaat, hebben ze nu de primeur op één van de grootste evenementen van Nederland.  

De tweede stand -op het Horecaplein- staat in de doorloop waar mensen stilstaan om een hapje en een drankje te halen en naar muziek te luisteren. Er staat een arcademachine en de nieuwste aanwinst: de klauwmachine waar de limited editie Sneakernessballen van dit jaar uitgehaald kunnen worden. Dit jaar zijn de ballen zwart met wit. Een combinatie van de twee voorgaande jaren.   

Terug naar de opening van de beurs op zaterdag. Om 11 uur komen eerst de early birds binnen. Dit zijn de sneakerliefhebbers die bereid zijn iets meer te betalen voor hun toegangsticket zodat ze de meest exclusieve sneakers kunnen scoren. Daarna arriveren ook de andere bezoekers en gaat het evenement met volle kracht van start. Helaas zit het weer niet mee, waardoor we tijdens regenbuien genoodzaakt zijn de driving experience even te sluiten. Gelukkig kunnen de gamers die eenmaal in de bus zitten hun favoriete game op de playstation 5 blijven doorspelen. Binnen worden we gelukkig niet gehinderd door het slechte weer. De DJ houdt de sfeer er goed in. Danser Argil maakt deel uit van het Showcase team en laat midden op het Horecaplein zijn indrukwekkende popping en locking moves zien, waarmee hij het publiek versteld doet staan.  

Voor zondag, de tweede dag van de beurs, zijn de weersvoorspellingen ook slecht. Uit voorzorg besluiten we alle spullen van buiten naar binnen te halen. De grote zitzak plaatsen we achter bij de arcademachine met twee krukken en een playstation waar de hele dag op gespeeld wordt. De arcademachine telt meer dan 300 deelnemers en de selfiebooth -die inmiddels tussen de arcademachine en het ballenrek is geplaatst- loopt ook storm. Evenals de klauwmachine, waar mensen razend enthousiast over zijn, vanwege de ballen én omdat het gratis graaien is.  

Tevreden loop ik rond. De basketbal lifestyle sluit naadloos aan op de wereld van sneakers. De blije gezichten, positieve woorden en mooie complimenten van iedereen maken dit weekend compleet. Ik krijg een heel mooi compliment van een man die zelf evenementen organiseert en vertelt naar Sneakerness te zijn gekomen om inspiratie op te doen. Hij vraagt wie de Showcase Basketball stands heeft neergezet ‘want die persoon snapt het wel’. Leuk om te horen en leuk om weer nieuwe contacten om op te doen dit weekend.  

Tot slot wil ik mijn enorme dank uitspreken naar mijn goede vriend Jeroen, die de moeite heeft genomen om mij 3 volle dagen te helpen. En ook mijn goede vrienden Pieter en Aldi wil ik bedanken voor hun hulp en steun. En natuurlijk ook een shout out naar de 3 Teamplayers Keyon, Jonhy en Dimme en de 2 nieuwe Teamplayers: Kim en Gorgino. Zonder jullie hulp was het evenement niet zo een succes geweest!  

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!