sportgala Teylingenmeer

Twee weken voorafgaand aan het sportgala werd ik gebeld door Annet, die ik ken van de basketbalclub Forwoodians. We hebben al vaker leuk samengewerkt. Vanuit haar functie in het bestuur van het sportgala was ze druk bezig met het organiseren van een gezellige en unieke avond voor alle sportkampioenen. Daarbij moest ze denken aan mijn solo shows. Altijd leuk om te horen. Al snel bespraken we de wensen en mogelijkheden voor een interactieve act in Partycentrum de Oude Tol. Het werd de act Beatball: een combinatie van human beatbox en basketbal.

Samen met, voormalig NL kampiton beatbox, Timmeh, kom ik aan bij Partycentrum de Oude Tol in Sassenheim. Passend bij het sportieve thema dragen we beiden een blauwe tracksuit van Special Balls. We worden warm ontvangen en er wacht een glutenvrije pizza op me. Ik blijk enkele bestuursleden nog te kennen uit de tijd dat ik zelf nog basketbalwedstrijden speelde. We delen dezelfde passie voor basketbal, dus het wordt een gezellig gesprek waarin we herinneringen ophalen.

We doen de soundcheck van de boxen en we lopen één keer de show helemaal samen door. De DJ maakt onze act compleet. We kijken uit naar de show die om 19u zal starten. De deuren gaan open en we worden aangekondigd door de host met onze ‘out of the box-show’. Timmeh start. Bij iedere stap die hij zet doet hij het geluid na in de microfoon. Hij neemt het publiek langzaam mee op een reis van verrassende geluiden. In de zaal worden blikken gewisseld vol verbazing. Het is ongelooflijk welke geluiden allemaal door een mens te maken zijn. Op een speelse manier onderbreek ik zijn act. We creëren een interactie tussen het non-verbale basketbal en de juist zó verbale beatbox. Zo ontstaat BEATBALL.


Het blijft mooi om de verbaasde blikken te zien in het publiek. Alle geluiden die met de mond worden gemaakt door Timmeh, vertaal ik naar verrassende skills. Eerst met één bal, daarna met twee ballen en tot slot met drie ballen. De geluiden en beelden smelten op dat moment samen tot één geheel. De vloer dribbelt fijner dan het podium, dus we besluiten de show op de vloer uit te voeren, dicht bij de mensen. Een high five tussendoor mag niet ontbreken. Met een daverend applaus komt er een einde aan onze tien minuten durende show.

Op de weg terug worden we overladen met dankberichten en complimenten. De show wordt ‘uniek’ genoemd. Dan komt de host van de show en wil ons nog een paar vragen stellen. ‘Hoe kom je tot zoiets? Hoe is het freestyle basketballen begonnen? Hoe kwam je tot beatboxen? Hoe kwamen jullie erop om samen te werken?’ Allemaal hele leuke vragen die we graag beantwoorden. We zijn dankbaar dat we onze passies met de mensen mogen delen. We sluiten af met een spinnende bal op het puntje van de microfoon. We laten de host achter met een grote glimlach op zijn gezicht.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!