Gamechangers project op Haagse voetbalclub

Voor de Haagse voetbalclub VCS mag ik het Gamechangers project gaan uitrollen over 3 groepen, samen met Romano van Stiching Mentaaliteit. Het is zondagmiddag wanneer ik voor het eerst aankom in een voetbalkantine zoals iedereen die kent uit zijn jeugd: verouderd meubilair en sigarettenpeuken op de grond, maar toch ouderwets gezellig en iedereen voelt zich er thuis.

De jongens zijn al geïnformeerd door Stichting Mentaaliteit dat er een maatschappelijk project aankomt, Gamechangers genaamd. Ze hebben mij aangekondigd als ‘een mystery guest die niet direct iets heeft met voetbal, maar wel met een bal’. Hoewel de jongeren enthousiast zijn over het idee iets te doen voor de maatschappij en zelf ook al leuke ideeën hebben bedacht, komen ze toch wat schoorvoetend binnen. Het is natuurlijk ook spannend, niet wetend wat er van je verwacht wordt op een zondag ochtend.

We beginnen met de letterlijke aftrap. De bal wordt naar iemand toegespeeld en die mag vertellen waarom hij erbij is. Rustig aan beginnen ze zich meer op hun gemak te voelen. In de pauze gaan we naar buiten en doe ik mee met wat voetbalspelletjes. Nu is het ijs volledig gebroken en kunnen we door naar de kick-off: hardop durven dromen over het idee dat zij zelf hebben voor het eind evenement. De jongeren vertellen een toernooi te willen organiseren voor alle clubs uit de regio, met leuk entertainment eromheen. Ze beginnen druk met plannen en overleggen. Mooi om te zien hoe deze gemêleerde groep jongeren wordt samengebracht door hun passie voor voetbal en hoe het Gamechangers project ondersteunend is aan hun behoefte om iets te betekenen voor de maatschappij. Kortom: een aftrap die voldoening geeft! Ik ben benieuwd hoe dit eindevenement er uiteindelijk uit gaat zien en ik kijk ernaar uit om hier een bijdrage aan te mogen leveren.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!