LSR Streetwise

Ik ben goed op weg om mijn bevoegdheid te halen om als docent te mogen optreden buiten het onderwijssysteem. Iedere maandag mag ik naar school voor de opleiding Leiden Sport en Recreatie. Ik
volg deze opleiding in het verlengde van MDT-streetwise. Ook zijn we in Hoogvliet Rotterdam 15 (jong-)volwassenen (17-36 jaar) aan het opleiden om buiten de klas officieel erkend (door NOC/NSF) te
mogen optreden als docent sport en recreatie. Samen met een ervaren docent begeleid ik de komende 3 jaar verschillende groepen. We richten ons bijvoorbeeld op het aanleren van didactische vaardigheden, zoals hoe deel je een les in en hoe geef je feedback. Maar ook op het begrijpen van de basisgedachte en de bezieling van street- en art disciplines en het met passie tot uitvoering brengen hiervan. Street- en art disciplines zijn bijvoorbeeld: freestyle basketball, freerunnen, straatvoetbal en breakdance.

Inmiddels is de eerste groep al bijna 7 weken bezig en gaan we richting afronding. Mooi om te zien dat ze nu zelf lessen mogen geven en dat ze op topniveau kunnen meedraaien. Je bent nooit te oud om te leren en soms is het fijn om bevestiging te krijgen dat de manier waarop je iets al jarenlang doet, ook bewezen effectief is. Het is heerlijk om handen en voeten te mogen geven aan de mooie creatieve freestyle gedachte, die ik al 21 jaar adem en leef.

Ik kijk ernaar uit dat er nog meerdere pilots zullen volgen voor het MDT-project, want we werken samen met meerdere welzijnsorganisaties en ook de eigen stichting BMI gaat hier de komende jaren van profiteren. To be continued dus.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!