Montessori basisschool Delft

Voor een montessori basisschool in Delft mochten we in de ochtend een freestyle basketbalworkshop geven aan de groepen 3, 4 en 5. En in de middag aan de groepen 6, 7 en 8. Mede dankzij de co-creatie
met Argil -een basketballer én professioneel danser- wist ik er een zeer geslaagde dag van te maken.

We beginnen de workshops met een korte dansdemonstratie en wat freestyle basketbaltricks. De kinderen zijn razend enthousiast en kunnen niet wachten tot ze zelf een basketbal vast hebben. We gaan
door naar de warming-up, die we op een creatieve manier vormgeven. De docenten genieten zichtbaar van de blijdschap van de kinderen. Er worden foto’s gemaakt en meerdere docenten besluiten zelf ook mee te doen. Links en rechts klinkt gelach, afgewisseld met andere blije kreten.

Helaas is de les ten einde. Het is aandoenlijk om te zien hoe de kleintjes uit groep 3, 4, 5 omgekleed in hun normale kleren, rugtassen op de rug, toch nog even de gymzaal in glippen om een balletje te schieten. Sommige komen naar me toe gerend met een papiertje en een pen, vragend om een handtekening. Die ik natuurlijk geef, met een grote glimlach op mijn gezicht. Het was weer een mooie dag.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!