Open Schoolgemeenschap Bijlmer

In samenwerking met trainingsbureau Sports & Behavior (een andere SB dus) hebben we twee mooie dagen vol workshops gegeven aan 10 brugklassen van de Open Schoolgemeenschap in Amsterdam. In samenwerking met Tessa Blom -gespecialiseerd in gedragstraining voor jongeren- geef ik nu voor het vierde jaar op rij workshops op verschillende middelbare scholen in Amsterdam. De basketbal is hierbij het verbindende middel.

Iedere workshop duurt 40 minuten. Naast alle spelelementen is er expliciet aandacht voor het maken van de juiste keuzes, positieve communicatie en interactie én natuurlijk plezier hebben. Beide dagen doen er ook stagiaires van de opleidingen HALO en Sport & Bewegen mee. Ze nemen af en toe wat opdrachten over die ze van tevoren hebben voorbereid.

Ik kan er altijd van genieten wanneer docenten actief mee doen met de leerlingen. En zeker wanneer ze zien dat het allemaal onder controle is, en sommige daardoor zorgeloos aan de zijkant zitten en de workshop aanschouwen of foto’s maken voor ouders. Ook de positieve reacties van kinderen zijn altijd weer aandoenlijk. Het bevestigt hoe belangrijk het is dat kinderen op deze laagdrempelige manier met sport in aanraking blijven komen.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!