SB als erkend leerbedrijf

In het verleden heb ik vaker hbo-studenten begeleid en ongeveer 2 jaar geleden besloot ik een erkend leerbedrijf te willen worden voor het mbo. Een doelgroep die mij enorm aanspreekt, omdat het doeners zijn. Daarbij is het handig om dezelfde doelgroep in huis te hebben als waarmee je werkt én ik vind het mooi om ze een optimale stagebeleving te geven. Een inspirerende werkplek met een leuke sfeer, een plek die ik zelf vroeger heb gemist. Wat ik versta onder een inspirerende werkplek? Zelf mogen ervaren en beleven, mogen oefenen op meerdere plekken, zelf mogen meedenken en de ruimte krijgen om eigen ideeën uit te werken en vorm te geven. Ik geloof namelijk in ownership en ambitie en dit geef ik de stagiair(e)s ook altijd mee. Zolang je jezelf serieus neemt, hard werkt en je verantwoordelijk voelt om alles goed uit te zoeken en uit te voeren, mag je fouten maken en leren.

Om de stagiair(e)s goed te kunnen begeleiden, vind ik het belangrijk om hun drijfveren te kennen. Door te weten wat ze willen bereiken, waar ze naartoe willen, kan ik hier het beste bij aansluiten. Een stage op maat dus, waardoor het niet gewoon een stageplek is, maar een leerplek waar ze vaardigheden opdoen waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Hoewel het een bedrijf is met relatief weinig mensen, maken we wereldwijd impact. En daar ben ik trots op!

Het is dit jaar een gezellige boel met alle stagiar(e)s bij Showcase Basketbal. We hebben twee stageplekken beschikbaar voor de opleiding E-commerce. Zij maken de online content van zowel
Showcase Basketbal als van Special Balls. Ook zijn er twee stageplekken voor de opleiding Sport en Bewegen. En hebben we zes teampayers van de opleidingen Sportkunde, Halo en Sport en Bewegen. De teamplayers zijn een combinatie van verschillende doelgroepen. Verschillende jongeren die samen een goede dynamiek moeten ontwikkelen om zo iets voor het bedrijf te kunnen betekenen. In de praktijk blijkt dit een uitdaging. De begeleiding is intensief. Ze leren verschillende vaardigheden die later belangrijk zijn als ze voor zichzelf willen gaan werken. Ze mogen daarom kritisch meekijken in het bedrijf. Mijn doel is om de stageplek niet slechts als stageplek te laten ervaren, maar als mogelijk toekomstige werkplek waar de jongeren later graag willen werken.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!