Basketball met Impact

In 2019 verliet ik het bankwezen en besloot ik me vol te richten op mijn bedrijf Showcase Basketball. Ik nam mezelf voor om daarbij iets te betekenen voor de maatschappij, met name voor jongeren. Basketbal heeft zoveel voor mij betekend in mijn leven, dat wil ik andere jongeren ook laten ervaren. Er kwam een kans voorbij in Zoetermeer, waarbij basketbal als middel werd ingezet om jongeren in kansrijke gebieden meer te laten sporten. In het half jaar dat volgde werd Showcase Basketball een belangrijke maatschappelijke sportaanbieder, samen met basketbalvereniging Zoebas. We waren lokaal aanwezig op veldjes en we investeerden in het creëren van een veilige sfeer en een welkom gevoel. Dit bleek een goede manier om impact te maken. Zo ontstond de toepasselijke naam Basketbal Met Impact (BMI). Ook in de eenzame covid-tijd lukte het BMI om jongeren binnen de mogelijkheden -en rekening houdend met
de geldende restricties- toch voldoende sportgelegenheid te bieden.

We zijn inmiddels bijna 5 jaar verder. We hebben een medebestuurslid erbij en 2 belangrijke partners die zich inzetten voor professionalisering. Dion Steenwinkel is organisatiewetenschapper en Priscilla Haime is orthopedagoog/gedragswetenschapper. Gezamenlijk hebben we een methodiek ontwikkeld waarbij de persoonlijke ontwikkeling van ieder kind gevolgd en gemeten wordt. Deze methodiek is een succes. We
zijn inmiddels op acht basisscholen opgenomen in de jaarprogrammering, wat betekent dat we het hele schooljaar lang, wekelijks basketballessen mogen geven.

Aankomend schooljaar 2023/2024 breiden we uit met een middelbare school: Lyceum Ypenburg. Zo kunnen we kinderen begeleiden in groep 7, groep 8 en in de brugklas. De groei-mindset staat centraal in de trainingen en in de lessen is aandacht voor verschillende vaardigheden die bijdragen aan het vergroten van de weerbaarheid. Denk aan het vergroten van sociale- en communicatie vaardigheden, emotie-regulatievaardigheden en frustratietolerantie. Door deze vaardigheden te bestendigen in het eerste jaar op de middelbare school, helpen we jongeren bij het maken van een goede start en dragen we bij aan een betere weerbaarheid gedurende de gehele middelbare schooltijd.

In krap 5 jaar hebben we ruim 1000 kinderen structureel basketbaltraining kunnen geven. We hebben steeds meer trainers (hoofdtrainers en assistent trainers) en we zijn groeiend. Voorwaarde is wel dat de kwaliteit van de trainingen geborgd blijft.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!