Urban aan de Waal Nijmegen

Ieder jaar organiseert Nijmegen een evenement in de open lucht: Podium aan de Waal. Het is een mooie samenwerking tussen theater Lindenberg en De Schoenfabriek. Het is een gratis toegankelijk evenement waarbij kunst, cultuur en sport centraal staan. Dit jaar staat in het teken van urban sports, waardoor het evenement is omgedoopt tot Urban aan de Waal. Alle bezoekers kunnen kennismaken met urban circus, freerunning, breakdance en freestyle basketbal.  

We worden warm onthaald door de organisatie, de breakdancers en buurtsportcoach Darryl die ons met elkaar in contact heeft gebracht. Ondanks het wisselvallige weer ziet het stenen podium langs de Waal er uitnodigend uit. Om de regen voor te zijn start de freestyle basketbalshow een uur eerder dan gepland. Dat geeft me 3 minuten om op te warmen voordat ik luid wordt aangekondigd. De show trekt direct de aandacht van de aanwezigen en het enthousiasme zwelt aan. Na de basketbalshow staan de freerunners klaar om hun kunsten te laten zien. Ze hebben een eigen parcours gemaakt waar kinderen op een gave manier vanuit een bus op een grote luchtzak kunnen springen.  

Dan is het tijd voor de workshops. Betrokken ouders willen samen met hun kinderen enkele tricks leren. Het is een mooie dag, zeker ook omdat mijn gezin erbij is. We zijn net op tijd klaar voordat de regen met bakken uit de hemel komt. Fijn om het weekend samen met mijn gezin af te sluiten in een hotelletje in de buurt. 

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!