Urban dagen Stanislas Lyceum

Via onze partner ‘Sportief Besteed Groep’ hebben we inmiddels al meerdere jaren de urban sportdagen mogen verzorgen voor verschillende middelbare scholen in Delft. Naar aanleiding van het succes van vorig jaar, is ook dit jaar gevraagd om freestyle basketbal, freestyle voetbal en panna straatvoetbal. Drie dagen lang kunnen alle eerste, tweede en derde klassers van het Stanislas College kennismaken met deze creatieve urban sporten. In totaal gaat het om bijna 1000 jongeren die in carrouselvorm rouleren tussen de drie sporten die steeds 20-25 minuten duren.  

We worden warm verwelkomd door de enthousiaste gymdocent Patrick. Hij heeft de perfecte voorbereidingen getroffen waardoor we direct kunnen beginnen. Als één van de weinige scholen dragen deze leerlingen allemaal T-shirts van het Stanislas College, wat een gevoel van eenheid en verbondenheid uitstraalt. We stellen  ons voor en leggen uit wat ze van de dag kunnen verwachten. Daarna geven alle disciplines een inspirerende en motiverende  demonstratie.  

Het is een dag vol creativiteit, energie en passie. En voor velen een dag vol nieuwe ervaringen. De betrokkenheid en het plezier van de leerlingen is mooi om te zien. De laatste anderhalf uur hebben we maar één groep. We besluiten deze lekker creatief en vrij -volgens de denkwijze van ons freestylers- in te vullen. Alle 30 leerlingen nemen tegelijk deel aan 1 urban sport. En ook de andere freestylers krijgen zo de mogelijkheid om te ontdekken buiten hun comfortzone en tricks te leren van de andere disciplines.  

Het zijn intensieve en inspirerende lessen die we altijd afsluiten met levenslessen die we hebben geleerd door onze passie van urban sporten te volgen. De levenslessen gaan over thema’s als: discipline, doorzettingsvermogen, jezelf mogen zijn en creatief naar situaties kijken. ‘Go out with a bang’ zullen we zeggen.  

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!