BMI – Rotary Zoetermeer

Een half jaar geleden voelde ik mij vereerd toen ik werd gevraagd door de Rotary Voorburg om een bijdrage te leveren aan een fundraising event in Voorburg voor Stichting Hartekind. Een mooie stichting met het nobele doel om overlevingskansen van kinderen met een hartafwijking te vergroten en hun kwaliteit van leven te verbeteren. De Rotary Voorburg ontdekte dat ik ook een maatschappelijke stichting heb, Basketball met Impact (BMI), waarmee de basketbal als magische verbinder wordt ingezet om kinderen en jongeren in beweging te krijgen en ze normen, waarden en vaardigheden mee te geven die ze verder helpen in het leven. Vanaf daar is het balletje gaan rollen en werd BMI gekozen als het goede doel die de opbrengsten van de 5de editie van de Kennisquiz van de Rotaryclub Zoetermeer en Rotaryclub Voorburg-Vliet, in ontvangst mag nemen.  

Een indrukwekkend aantal van 51 teams (met 5-6 deelnemers per team) heeft zich dit jaar opgegeven voor de Kennisquiz die werd gehouden in het Erasmus College Zoetermeer. Als voorzitter en oprichter van BMI heb ik het voorrecht om deze gezellige avond bij te mogen wonen, samen met mede-oprichter en Penningmeester Arthur van Hek. Het is een avond vol inspirerende, hartverwarmende gesprekken. Aan het eind van de avond mag ik op het podium vertellen wat BMI doet en wat ons drijft. Om daarna namens de stichting een mooi bedrag van 6500 euro in ontvangst te nemen. Ook namens onze rolmodelcoaches wil ik iedereen nogmaals bedanken voor het vertrouwen in onze stichting. We zullen dit bedrag gebruiken om nog meer impact te maken op het leven kinderen en jongeren uit gezinnen met een laag gezinsinkomen. Zodat ook zij de mogelijkheid krijgen om structureel te bewegen.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!