Business energizer en workshop voor 75-jarig bestaan van schoenenwinkel Durea

 

Na het succesvolle optreden voor NBA-Hennessy werd ik opnieuw gebeld door Velo’r Agency. Voor het 75-jarig bestaan van een exclusieve schoenenwinkel, waren ze op zoek naar een unieke beleving voor ruim 220 business relaties van hun. Na afstemming kozen we voor een interactieve en sportieve aanpak. Om beter te begrijpen wat het bedrijf inhoudt en vooral om de drijfveren te begrijpen van de vakmensen die erom bekend staan het hele productieproces -van ontwerp tot productie- in eigen beheer te houden, volgde nog een gesprek met de marketingmanager. Het is een leuke uitdaging om 220 mensen te entertainen, in beweging te krijgen en met elkaar in verbinding te brengen. 

 

Dan breekt de dag aan. In de ochtend check ik samen met twee stagiaires ruim 110 basketballen. We laden de bus vol met geluidsinstallaties, banners en basketballen, het past net. Dan rijden we vol goede moed naar Veghel. Er hangen vlaggen met ‘Durea 75 jaar’, mooie banners zijn opgehangen en er is zelfs een soort van helikopter bij binnenkomst. We brengen alle spullen naar een gigantisch grote zaal die even lang is als voetbalveld. De akoestiek is hierdoor iets moeilijker, maar gelukkig hebben we twee grote speakers.

 

 

Voordat de grote groep mensen de zaal in komt krijgen we te horen dat er wat tranen zijn gevallen bij het vorige onderdeel. Een motivational speaker vertelde een aangrijpend verhaal over hoe hij in een rolstoel is beland. Met deze informatie in ons achterhoofd zullen we extra ons best doen om iedereen blij te maken. Het is een bijzondere dag en dat gaan we vieren!

 

‘Celebrate good times come on!’ galmt door de speakers wanneer 220 mensen de zaal in komen lopen. Er liggen 110 ballen naast elkaar in een lange rij. Grappig om te zien dat vrijwel iedereen -zonder enige aanwijzing- instinctief naar een bal loopt en erachter gaat staan. Ik heet iedereen welkom. Namens Showcase Basketball overhandig ik de directeur van Durea een retro-bal uit de lijn van Special balls. ‘Durea 75 jaar’ staat erop. Op zo een groot feest kan ik natuurlijk niet met lege handen aankomen.

 

 

Ik start met een freestyle basketball show, die wordt vastgelegd door de professionele video- en fotocrew die is ingehuurd. De sfeer zit er gelijk goed in. Ze kunnen niet wachten om zelf te ontdekken welke mogelijkheden er zijn met een basketbal. We beginnen in tweetallen. Om iedereen lekker in beweging te brengen is het de bedoeling dat iedereen de bal passt op een manier waarop ze dat nog nooit eerder hebben gedaan. Er zijn veel ondernemers in de zaal, die de creatieve oefening kunnen waarderen en ook lachend, dansend en op een unieke manier uitvoeren. Iedereen voelt zich weer even het spelende kind van vroeger. Het is gezellig, iedereen beweegt, mensen zijn fanatiek. We voegen daarom meer competitie-elementen toe. Ook de reactie oefeningen en commandospelletjes worden enthousiast ontvangen. De zaal die bij binnenkomst oneindig groot leek, is inmiddels gevuld met blije energie. We hebben plezier met het basketballen en vooral met elkaar. 

 

Binnen no time is onze 60 minuten voorbij. Met een mooie ervaring in de achterzak en een grote lach op het gezicht vertrekt de groep naar het volgende onderdeel: bingo! Het was een zeer geslaagde dag. Een ervaring om nooit te vergeten, ook voor mij. Intensief, uitdagend én uniek!

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!