Workshop eredivisie club Den Bosch Heroes

 

Een paar maanden geleden werd ik gebeld door studenten van de opleiding sportkunde. Voor hun opleiding wilden ze iets gaafs organiseren voor jongeren in Den Bosch, met basketbal als gekozen sport. Ze hadden hiervoor budget aangevraagd bij een fonds en dit ook toegewezen gekregen. Ze hadden er goed over nagedacht, dus ik zag een leuke samenwerking wel zitten met zulke gepassioneerde studenten die graag iets terug doen voor de jeugd in hun buurt.

 

Op de betreffende dag word ik netjes ontvangen. Er zijn aparte zalen beschikbaar voor de 3×3 partijtjes en de skills- en shootingchallenges. Er kunnen leuke prijsje gewonnen worden. Om goede begeleiding te hebben in alle zalen heb ik drie jongens meegenomen die ik heb leren kennen tijdens andere basketbal workshops die ik destijds aan hun gaf. Ik ben trots op de manier waarop ze de challenges hebben opgezet. Met muziek op de achtergrond werden alle kinderen met hun naam het veld op geroepen. Ze worden allemaal luid aangemoedigd door hun achterban en door Ermo, Shaun & Jayden, die hun taak zeer serieus namen en de kinderen extra motiveerde.

 

Dan is het tijd voor de halftime show. Het publiek klapt en juicht luid, nadat ik als host ook voor het eerst mijzelf moet aankondigen (beetje apart, maar wel leuk voor de verandering).  Het is iedere keer weer een heerlijk gevoel om mensen zo te zien genieten. Wat houd ik toch van mijn werk! Na afloop hebben veel kinderen interesse om nog wat extra skills te leren en in de diverse special balls die ze hebben gebruikt en tijdens de show hebben ervaren. Een sportwinkeleigenaar ziet mogelijkheden voor een samenwerking, dus wie weet wat daar nog voor moois uit voortkomt. Hierbij een shout out naar de studenten die deze leuke dag mogelijk hebben gemaakt!

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!