CLD Urban sportdagen Delft

De openingsdemo en workshops die ik in 2022 gaf op het Christelijk Lyceum Delft, waren zo succesvol dat ik dit jaar de volledige opening mag verzorgen voor de urban sportdagen. Deze school heeft als bewonderenswaardige missie dat zij hun leerlingen kwalitatief hoogwaardig, inspirerend en innovatief onderwijs willen bieden. Zij leren hun leerlingen om hun talenten in te zetten voor de samenleving en op te groeien tot verantwoordelijke en vrije mensen. Een missie dus waar ik achter sta en waar ik graag een bijdrage aan lever.

De leerlingen kunnen kennismaken met verschillende dansstijlen, namelijk: locking, breakdance en hiphop. Daarnaast zijn er verschillende disciplines die uitgeprobeerd mogen worden, te weten: panna voetbal, freestyle voetbal, freestyle basketbal en freerunning. Deze verschillende disciplines worden aangeboden door 9 partners waarmee ik al lange tijd een goede samenwerking heb. Mijn rechterhand, Ermo, regelt de coördinatie van de dag, waardoor alles soepel verloopt.

Een half uur voordat ruim 350 brugklassers aankomen staan we allemaal klaar voor de demo waarmee we de dag zullen starten. Iedereen heeft 3-4 minuten de tijd om de kinderen te enthousiasmeren voor hun discipline. De kinderen zijn razend enthousiast. De groepen worden verdeeld over de verschillende disciplines. Sommige workshops zijn binnen en andere workshops vinden buiten plaats in het zonnetje. Na 45 minuten wordt er gerouleerd.

De tweede dag heeft hetzelfde programma, maar dan voor leerlingen van de tweede klas. Zo ook de derde dag, maar dan voor leerlingen van de derde klas. De dagen staan in het teken van ‘Showcase your talent!’. Er is veel aandacht voor de eigen creativiteit en input. Laat maar zien wat je kan en geef maar aan wat je wil leren. Altijd een geslaagd concept waar jongeren blij van worden. In drie dagen tijd hebben ruim 1000 kinderen kennis kunnen maken met verschillende sporten. Die blije gezichten, daar doen we dit voor! Op naar volgend jaar.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!