Koningspelen met kinderen voor kinderen via de Krajicek foundation

Een dag van tevoren beginnen we met de voorbereidingen voor de koningsspelen. In de ochtend moeten we namelijk op een basisschool in Utrecht zijn om van daaruit direct door te gaan naar de opening van het Art Court in Rotterdam (https://www.showcase-basketball.nl/art-court-rotterdam/). 

We rijden om 7 uur in de ochtend weg uit Den Haag. Ons team bestaat uit een cameraman, drie jongens en ik. Ruim voor 9 uur komen we aan op de basisschool in Utrecht. Vanwege de regen kan het podium niet direct worden opgezet en schuilen daarom onder de tent van de geluidsman. We knallen de muziek door de boxen en dit trekt direct de aandacht van de kinderen in de klassen die druk bezig zijn met het oefenen van de Ziggzagg. 

De pers van het NOS-journaal verschijnt precies op tijd. De kinderen stromen naar buiten. Dan is het direct tijd voor een korte warming up, door de choreograaf van Kinderen voor Kinderen. Zij zouden vanaf het podium de Ziggzagg doen met de kinderen van de school, maar door de regen is het een stenen verhoging geworden op het schoolplein. Ach, het maakt niet uit, de kinderen zijn blij. Een beetje regen verandert daar niets aan. De ZiggZagg wordt eerst geoefend zonder muziek. Wanneer iedereen er klaar voor is kan de muziek aan en kunnen ze eindelijk hun dansmoves laten zien. 

Ik aanschouw het hele spektakel vanaf binnen, waar ik even sta op te warmen. Het is net gestopt met regenen en het is koud in de korte broek die ik aan heb. Zodra ik word aangekondigd trek ik een sprintje naar het podium. Ik geef een knallende freestyle basketball show. De kinderen staan te klappen, te schreeuwen en wisselen verbaasde blikken uit. Daarna mag ik direct door met de warming up van de kinderen die vandaag sportdag hebben. Met mijn headset op kan ik via mijn Apple watch de muziek aanzetten en kunnen we in één vloeiende beweging door. Just dance de populaire tiktok track knalt door de speakers en de kinderen worden hype en beginnen met mij mee te springen.

Na de show en de warming up klimmen kinderen het podium op om me een high five te geven of een handtekening te vragen. Ik word bedolven onder complimentjes en puur, kinderlijk enthousiasme. Wat een heerlijk gevoel! Er volgen enkele interviews met docenten en kinderen op het schoolplein. De aftermovie zien jullie hieronder

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!