Landelijke project voor maatschappelijke diensttijd

 

Ontdek je talenten en zet je vrijwillig in voor een ander. Ontmoet daarbij nieuwe mensen en draag bij aan een sterkere samenleving. Dit is het concept van het landelijk project voor maatschappelijke diensttijd (MDT) van stichting Ready. Als ambassadeur en hoofdcoach van het eerste en enige landelijk basketbalproject Gamechangers heb ik mogen bijdragen aan het herschrijven van het plan, met als doel een passend concept te maken voor basketballend Nederland. Zo maken we impact voor de clubs. Met onze stichting basketball met impact (BMI) steunen wij dit mooie initiatief. 

 

Voor het project hebben we 15 jongeren in de leeftijd van 16 tot 21 jaar bereid gevonden in zichzelf te investeren door een sport-cv op te bouwen én daarbij te leren een event vorm te geven met basketbal als verbindend middel. Hierbij wil ik mijn respect uitspreken voor deze jongeren. Naast hun school en (bij)baan nemen zij de moeite om maatschappelijke impact te maken. 

 

De eerste officiële kick-off start in SB experience center in Zoetermeer. We bespreken de verschillende definities van ‘impact maken’. Hoe willen ze impact maken en welke ideeën leven er? Wat is de persoonlijke motivatie om deel te nemen aan dit project en wat willen ze eruit willen halen? Ook bespreken we ieders sterke punten en ontwikkelpunten. Door de juiste vragen te stellen weten ze hun drijfveren allemaal goed te verwoorden. Daar geniet ik nou van. 

 

Tegen de tijd dat we naar de zaal lopen hebben we al drie concrete ideeën opgeschreven. We werken ieder idee verder uit door er structuur in aan te brengen. Ik vind het bijvoorbeeld erg belangrijk dat de taken en rollen goed verdeeld worden zodat mensen in hun kracht gezet worden. Door de juiste samenstelling van een team kunnen de stappen efficiënt worden vormgegeven. Het was een vruchtbare kick-off. Stichting Ready sprak haar waardering uit voor het team en hun mooie ideeën. Hier sluit ik me volledig bij aan!

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!