Opening Spaarnwaterstraat – SWSDH

 

Vanuit Stichting Werkgevers Sportclubs Den Haag (SWSDH) zou het veld aan de Spaarnwaterstraat heropend worden nadat er nieuwe materialen geplaatst waren voor de jongeren. Aan mij de vraag of ik het basketbal gedeelte wil verzorgen met een freestyle basketbalshow en een workshop. Leuk!

 

Samen met Dyani (onze top stagiair) kom ik aan op het goed aangeklede veldje. Er staat een swipe luchtkussen dat ronddraait en waar je overheen moet springen. Er zijn ook verschillende spellen en er zijn mogelijkheden om te dansen. We hebben net onze spullen klaargezet wanneer ik luid word aangekondigd door Vincent Krieger. Hij roept alle jongeren erbij. ‘Showcase, de beste freestyle basketballer van Europa en zelfs één van de beste van de wereld (in zijn ogen) !’ Altijd leuk om zo blij ontvangen te worden. 

 

Er is geen tijd om op te warmen voor de show, maar ik word meegesleept door het enthousiasme van de jongeren. Na de show gaan we door met een warming up en enkele challenges. Ook de ouders doen inmiddels actief mee. Dan breekt het zonnetje nog even door, wat de feestelijke opening compleet maakt. 

 

Na de workshop spelen we nog een partijtje. Het laatste onderdeel van de dag is het spelletje horse. Iemand doet een gekke beweging en gooit vervolgens de bal in de basket. Iedereen erachter doet dit na. Als de bal niet door de basket gaat krijg je de letter h, gevolgd door de letters die samen ‘horse’ vormen. Ruim twee uur later eindigt het interactieve gedeelte. We sluiten af met een hoop blije gezichten en mooie complimenten. 

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!