Voor één van de laatste reguliere wedstrijden van de BNTX league, ben ik gevraagd een halftimeshow te geven in Zwolle van Landstede Hammers tegen de belgische club SPIROU. De wedstrijd vindt plaats in het sporttheater van Zwolle.

 

Op zondag staat er gelukkig geen file naar Zwolle, dus ongeveer 1,5 uur later komen we al aan op locatie. We lopen direct door naar een voorbespreking, waar ook de nieuwe geluidsman en de DJ bij zijn. De dag is goed voorbereid. We krijgen een draaiboek en hulp bij het klaarzetten van onze spullen. Ik word naar mijn eigen kleedkamer waar mijn naam op staat. Het geeft een warm en professioneel gevoel.


Op weg naar de kleedkamer kom ik twee jongens tegen: Roof (6) en Maes (9). Ik heb een leuke interactie gepland na de halftime-show, dus ik vraag aan de jongens of ze me daarbij willen helpen. Ze vinden het spannend, maar willen het wel. Hou deze jongens in gedachte, ik kom er zo op terug. 


Tussen het eerste en tweede kwart van de wedstrijd doe ik een teaser die één minuut duurt om de mensen alvast een voorproefje te geven. Ik wissel snel van outfit voor de hoofdshow en laat het publiek enthousiast achter. In de halftime kom ik terug voor de hoofdshow. Iedereen klapt, gilt, juicht en moedigt me uit volle borst aan. Na de show roep ik Roof en Maes erbij. Roof vindt het super spannend, want al zijn grote voorbeelden stonden een paar minuten eerder nog op dit veld en ook staan er honderden mensen vanuit het publiek toe te kijken. Maar het lukt hem om een pen vast te houden boven zijn hoofd, met daarop een spinnende bal. Het publiek begint hard te applaudisseren. Roof lacht tevreden. Dan is het tijd voor zijn broer om te stralen op het podium. Maes doet een stoere SB-zonnebril op en kantelt zijn hoofd een beetje, zodat ik de spannende basketbal op het hoekje van de bril kan laten ronddraaien. We maken alle drie een diepe buiging. Na afloop van de show krijg ik een mooi dankbericht van de ouders van de jongens, wat voor een unieke ervaring het is geweest voor de jongens.


Op de weg naar buiten kom ik nog enkele kinderen tegen die heel graag een paar basketbaltrucs willen leren. Natuurlijk maak ik daar even tijd voor vrij. Enige tijd later rijden we met een tevreden gevoel terug naar Den Haag.

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!