Sneakerness Amsterdam

Sneakerness is de grootste sneakerbeurs van Europa. Vorig jaar was ik voor het eerst op uitnodiging van de marketing manager (inmiddels CEO) op de beurs in Amsterdam. Een jaar later staat SB weer op Sneakerness Amsterdam, maar nu als officiële special partner en niet alleen een eigen stand maar ook de volledige programmering van het footlocker basketball court. Het was weer een super toffe beleving. Als je er niet bij was, wees gerustgesteld: er komen dit jaar nog vier andere edities aan.

De weg naar Sneakerness begon ruim drie weken voorafgaand aan dit dope lifestyle evenement. Er is veel nagedacht over het gevoel dat we de bezoekers willen meegeven. En ook logistieke voorbereidingen werden getroffen en vastgelegd in het draaiboek. Naast een eigen stand van ruim 20 vierkante meter, een selfie booth, een arcade machine en een indoor basketbalveld met diverse activiteiten, heeft Showcase Basketball dit jaar ook de programmering voor Footlocker mogen doen. Super tof dus! 

Vorig jaar maakte SB een limited zwarte editie SB x Sneakerness basketball en dit jaar een customized witte en limited basketbal met zwarte lijnen en een zwart logo, in één woord “CLEAN” ! Ook maakte wij in totaal 65 jersey shirts voor het SB-personeel, het Sneakerness personeel en alle vrijwilligers en partners van het evenement. Deze zijn met veel enthousiasme en verbazing ontvangen, vooral omdat ook de logo’s en namen op de ruggen stonden.

Zo een beurs is een intensief weekend waar je veel kilometers maakt. Je maakt lange dagen en je bent continu bezig. Op vrijdag beginnen we met het in- en uitladen van de bussen. Geloof me als ik zeg dat het bijna niet is voor te stellen om hoeveel spullen het gaat. Een extra bus van 23 m2 is gehuurd naast mijn eigen VW bus met verlengde cabine. De vloer van het basketbalveld wordt gelegd door René van Royal Campen, die een echte pro is en waarmee wij inmiddels al geruim 1,5 jaar goed en nauw samenwerken, vanwege hun enorme professionaliteit i.c.m. kwaliteit. We richten alles in voor zowel het basketball veld als voor onze eigen stand voor de komende twee dagen die zullen volgen. We keren die avond pas laat terug naar huis en de volgende ochtend zijn we om 9.30u weer van de partij. Met een crew van 8 man sterk incusief 2 cameramensen.

De uitdaging is deze keer dat ik direct bij de ingang een stand te managen heb en 50 meter verderop een basketbalveld waar continu voor Footlocker geprogrammeerd moet worden. Ik vind het belangrijk dat mensen bij binnenkomst enthousiast worden ontvangen. Draaiende ballen op vingers, brillen en andere voorwerpen, zorgen altijd voor onvergetelijke fotomomenten. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk dat er constant interactie is met het publiek, zeker op en rondom het basketbalveld. Hier kan men deelnemen aan verschillende challenges, zoals een ‘lucky shot’. Er zijn mooie prijzen te winnen, zoals petten, sokken en basketballen. Bij de selfie-booth maakt men zelfs kans op het winnen van een customized jersey van Sneakerness. De arcade machine is een echte eyecatcher op het evenement en mensen staan constant in de rij om de high scores te verbeteren en met een felbegeerde prijs naar huis te gaan; een limited white edition SB x SNEAKERNESS Ball.

Op beide dagen geven we tussendoor ook meerdere shows. Mijn freestyle basketball tricks worden begeleid door de getalenteerde beatboxer Timmeh (voormalig Nederlands kampioen) en afgewisseld met de breakdance-moves van de energieke en enorme flexibele Daryl. Het publiek gaat los!

Zondag is de laatste dag van het evenement. Hoewel iedereen wat vermoeid is van de twee voorafgaande dagen, gaan we er weer vol voor. Diverse interviews met beursgangers afgewisseld door interessante gesprekken met bepaalde standhouders maken de dag weer anders en nog completer. We weten inmiddels wat er nodig is, dus de dag verloopt soepel. Aan het eind van de dag breken we alles weer af en laden we alle spullen weer in de twee bussen. Het was een indrukwekkend weekend dat ontzettend veel voldoening geeft. Hierbij nogmaals een shout-out naar het betrokken en bevlogen SB-team als ook het SNEAKERNESS Team. Bedankt voor jullie drive en de geweldige samenwerking. Op naar nog vele mooie en nieuwe momenten samen !

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!