Venlo Sport Crusadors 50-jarig jubileum

De avond voorafgaand aan het 50-jarig jubileum van basketbalvereniging Venlo Sport Crusadors, vier ik het 20-jarig jubileum met mijn vrouw. Na een korte nacht rij ik om 6.45u weg van huis, samen met twee jongens aan mijn zij. We ontbijten met moksi alesi (Surinaams rijstgerecht), dus we kunnen er tegenaan!

Om 9u komen we aan in de sporthal van Venlo. We worden direct geholpen met het uitladen van de spullen, altijd fijn. Nog geen 1,5 uur later hebben we 2 zalen opgezet. En dat is maar goed ook, want
ruim 40 kleintjes staan te popelen om te beginnen. De rookmachines maken indruk. Ik begin met een freestyle basketball show om iedereen te hypen. Verbaasde gezichten kijken elkaar aan, er wordt luid geklapt en aangemoedigd.

Dan is het tijd voor de workshop, gevolgd door shooting challenges met mooie prijzen. Naast de Showcase-give-away-balletjes, heeft ook de lokale ijssalon prijzen ter beschikking gesteld. We sluiten
de eerste helft van de dag af met een spannende halfcourt-shot. Met blije verhitte gezichtjes verlaten ze de zaal.

Na de pauze volgen de jongeren van 14+ en de senioren. Deze keer draaien we het programma om en starten we met het halfcourt-shot. Daarna doen we specifieke en functionele (basketbal)oefeningen in verschillende vakken, bijvoorbeeld met de BlazePods (interactieve lichten). We sluiten af met een dunk-contest en heel veel positieve reacties.

Op de terugweg genieten we van een heerlijke burrito en maken we nog even een rondje bij de outlet van Roermond. Met een goed gevoel rijden we daarna terug naar huis.

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!