Sportgala Sportspullenbank

 

In het teken van het pleinenplan 2030 wordt er in Rotterdam een sportgala georganiseerd voor alle belangrijke gelieerde en ondersteunende partijen van de sportspullenbank. De sportspullenbank streeft naar kansengelijkheid en stelt daarom tweedehands sportspullen en materialen beschikbaar voor mensen die dit niet kunnen veroorloven. Ik heb al eerder het genoegen gehad om te mogen samenwerken met Erna Truijens, de oprichtster van deze mooie stichting. Met veel plezier doneer ik al een tijdje basketballen en trainingspakken, in de hoop dat sporten zo voor iedereen mogelijk wordt gemaakt met goede materialen. Toen ze me vertelde dat ik niet mocht ontbreken op dit gala, omdat er ‘echte verhalen’ worden verteld, verscheen er een grote glimlach op mijn gezicht. 

 

Heel leuk weetje, ik heb mogen meedenken over de invulling en gedachten van de dag. Welke verhalen moeten er verteld worden en welke vragen mogen niet ontbreken. Dat soort dingen, waarvoor ik erg dankbaar ben De presentatie wordt gedaan door de presentator van Klokhuis: Nizar El Manouzi. Een echte Rotterdammer en een topper van een interviewer. Hij blijkt zich goed te hebben ingelezen en is oprecht benieuwd hoe ik de stap van bankier naar freestyle basketballer heb gezet, die mensen motiveert, inspireert en impact en aanvullend ook nog structureel impact maakt me mijn stichting Basketball Met Impact. Ik vertel over mijn liefde voor basketbal en de drang om mensen middels basketbal te verbinden. Daar gaat mijn hart nog altijd na 20 jaar sneller van kloppen. 

 

Er volgen mooie optredens door verschillende mensen. Mensen met een fysieke beperking, verhalen over zware levens waar mooie levenslessen uit volgden en de urgentie dat wij hier als samenleving voor klaar staan en waar mogelijk de helpende hand bieden. Dan is het tijd voor de freestyle basketbalshow die ik mag geven. Het publiek reageert aangenaam verrast. Ze klappen en moedigen me steeds harder aan. Na afloop van de show volgen er nog meer inspirerende gesprekken met mensen van verschillende instanties. Zo worden ideeën geboren voor toekomstige samenwerkingen. Ik kijk nu al uit om nóg meer mensen kennis te laten maken met basketbal en nóg meer impact te kunnen maken!

Deel deze post

Galdino Haimé

the one and only showcase

Ik neem je graag mee in mijn reis en waarom ik doe wat ik doe!

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de persoonlijke verhalen en avonturen van Showcase

Boek hier uw beleving!